Wandelstrategie voor provincie Drenthe

vrijetijdseconomie drenthe.jpg

Drenthe zet met het programma Vrije Tijdseconomie  Drenthe stevig in op ontwikkelen en professionaliseren van de Vrijetijdssector. Eén van de programma onderdelen is Wandelen. Hoe kan Drenthe wandelen, net als fietsen, naar een hoger niveau tillen, vooral met effect op Vrijetijdseconomie en natuurlijk ook gezondheid, natuurbeleving en recreatie van eigen inwoners

Het Wandelnet is door het Recreatieschap Drenthe en de provincie Drenthe gevraagd om samen een Wandelstrategie voor Drenthe op te stellen. Het streven is een kort proces doorlopen dat leidt tot een kernachtige strategie die wandelen in Drenthe stevig op de kaart zet.  Een mooie uitdaging waarbij Hanneke Schmeink het wandelnet gaat ondersteunen. 

Bijzonder om weer mijn tanden in wandelen in Drenthe te zetten. Ruim tien jaar geleden was het mijn eerste opdracht om in kader van Outdoor Drenthe ruimt 360 routes op kaart te zetten.